Nyhetsbrev från Omställning Järbo

Inte bara grisar i Järbo!

Omställning Järbo fortsätter sin satsning på aktiviteter under pilotprojektet "Omställning i Praktiken". Aktuellt är Energidagen som går i morgon lördag den 12 april på Järbo Folkets Hus, som också ingår i Framtidsveckan 2014. Stimulerade av framgången med Matfestivalen i höstas vill vi nu locka allmänheten att ta del av produkter och tjänster inom energiområdet.
 

Många utställare

Vi har lockat hit flera företag, framför allt inom närområdet för att visa upp hur man kan spara energi genom effektivare användning och producera energi för uppvärmning, belysning m.m. Syftet är att göra folk i allmänhet mer medvetna om att deras aktiva val både är lönsamt och bidrar till ett hållbart samhälle.
 


Transporter

En stor energislukare är transportsektorn. Speciellt vi som bor på landsbygden är mycket beroende av bil. Vi visar på Energidagen att det pågår en omfattande utveckling på detta område. Elhybridbil, biogasbil och elcykel finns så att du kan provköra.

 

Sol till el och värme

Flera utställare visar olika produkter som använder solen för värme eller elproduktion. Även för dessa produkter går utvecklingen snabbt.
I Lindesberg har man startat en ekonomisk förening som har till syfte att starta energiproduktion med solpaneler. Vi i Järbo ligger hack i häl.

 

Spara energi

Det snabbaste sättet att "tjäna pengar" på energi är att använda mindre! Täta huset, byt fönster, elda med eget biobränsle. Du får veta mer på Energidagen.

 

Föredrag

Vi har också kallat i expertis från högskolevärlden för att hålla korta föredrag och ge fakta i energifrågan. Våra utställare deltar också.

 

Välkomna till Energidagen!

Energidagen är öppen mellan kl 11 och 16. Fri entré för alla. Fika säljs och Huldas Korvmoj hålls öppen.

 

PS.

Den spännande produkten Energiskidan visas upp! Läs mera.

Projektet stöds av Leader Gästrikebygden


Mer information om Energidagen finner ni här: http://www.omstallningjarbo.se/framtidsv14/.
Kontaktperson Bo Lusth, tel 076-780 97 00.