Nyhetsbrev från Omställning Järbo

2015-04-17

Energiprofessor kommer till Energidagen i Järbo

Hur ska solel lyckas få framgång i Sverige? Det avgörs bland annat av hur överskotten från de små anläggningarna värderas och betalas. Det är lönsamt för villaägare att spara energi och att använda den energi egna solceller producerar. Då minskar man kostnaderna för inköpt energi.

Det menar Björn Karlsson som är professor i Energiteknik och expert på solenergi vid Mälardalens Högskola (MDH). Han har arbetat och forskat på olika möjligheter att ta vara på den mest förnybara energikälla vi har i över 30 år. I dag kretsar hans forskning runt energieffektivisering av byggnader och förnybar energi, oftast med solen i centrum.

Björn Karlsson kommer till Energidagen i Järbo i morgon 18 april, där han ska prata om sitt favoritämne (preliminär tid kl 13).

 

Energidagen 18 april

Detta är ett arrangeman som ska hjälpa människor att göra kloka val inom byggande, transporter, m.m. Företag som har produkter eller tjänster inom energiproduktion, rådgivning och fordon deltar i en mässa i Järbo Folkets hus.
Det blir föredrag av "solprofessor" Björn Karlsson och "framtidsbonden" Kurt Hansson som använder el för att driva jordbruket.
Ett dragplåster tror vi är "värsting-elbilen" Tesla. Provturer lottas ut!

 

Mer information

Hemsida Omställning Järbo
Informationsblad
"Det ser ljust ut för solel" (MDH)


Det här nyhetsbrevet går till e-postadresser inom media.